





שולחן כדורגל וקישוטים לאוירה, כנפי עוף לטרוף וקאפקייקס בהשראת המונדיאל לסיים עם טעם מתוק מתוק
התאריך כבר נקבע בשבילכם אז נשאר רק לשלוח הזמנה. חדש ! הזמינו את חבריכם לצפות במשחק בדרך חדשה וייחודית /http://www.aniba.co.il תמצאו מגוון מרשים של עיצובי הזמנות (כולל מתחום הכדורגל) אשר ישלחו ישירות לתיבה בדוא"ל של המוזמנים, כמו כן, תוכלו בקלות ובמהירות לעקוב אחרי אישורי ההגעה וכן לחלק משימות ומטלות בין המוזמנים.
ועכשיו לחגיגה -

חגיגת כדורגל בירוק, לבן ושחור. (או צבעי הקבוצה האהודה) עם מפה ירוקה, כלים בשחור לבן, כרטיס צהוב או אדום במפיות, נעלי כדורגל לקישוט, בלוני הליום בצורת כדורגל, קערות לפיצוחים, קישוטי כדורגל אכילים ואפילו דמויות שחקני המונדיאל בקטן.
למוצרי המונדיאל :
http://www.hillula.co.il/Category.aspx?CatCode=131
להדפסת גרפיקות מוכנות ומגניבות לשולחן כדורגל, לקישוט והגשה מצאנו לינק מקסים וחינמי לשימושכם
http://karaspartyideas.blogspot.com/2010/06/world-cup-soccer-party-with-free.html
על כנפי המונדיאל / מיכל וקסמן
אהבה אמיתית היא גבר שאינו חובב כדורגל. בזכות הרבה מזל ומידה לא מבוטלת של אינטואיציה נשית, מצאתי לי אחד כזה.
אמנם לא עברתי את חודש המונדיאל בפורמט אי-זוגי או חד הורי, אבל ליבי איתכן, קולגות יקרות: נשים ראויות שנזנחו ומצאו את עצמן מבכות את אבדן הגבר שלהן בין רגלים צעירות, חשופות ושריריות שרצות בכל כוחותיהן אל האופק הירקרק, בדרך לעוד כיבוש. נשים חזקות, שביאושן נדחקו להאמין שארגנטינה, ספרד, ברזיל או פורטוגל הם שמות של מאהבות לטיניות, שהבקיעו גול כואב אל לוח ליבו ומרכז העצבים של בן זוגן, המתרחק ונעלם מהן ומי יודע אם ישוב.
אל יאוש בנות. כמה ימים וכל זה מאחוריכן. הגמר הגדול מגיע ואיתו מסיבת השחרור.
ומה בנתיים? אם אי אפשר לנצח למה לא להצטרף לחגיגה? קצת אלכוהול משובח ותבנית של כנפיים שחומות, פריכות, מתקתקות ונגיסות, שהטריפו את הבית בניחוחות צלייה בעודן משתזפות ומתפנקות בתנור וגם אתן תשאגו בשמחה גוווווווווווווווווווווווווווולללל!!
כנפיים צלויות בתנור *
חומרים:
1 ק"ג כנפיים של עוף (רצוי לחתוך כל כנף לשני חלקים)
1 כוס מיץ עגבנית קנוי או עגבניות מרוסקות מקופסה
1/4 כוס סויה
1/2 כוס סירופ מייפל טבעי
1 כף רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק
1/2 כוס יין לבן
מערבבים את כל החומרים, חוץ מהכנפיים. משרים בתערובת את הכנפיים. עדיף להשרות לילה במקרר, לספיגת כל הטעמים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. מסדרים את הכנפיים בצפיפות, אך בלי שיעלו זו על זו. יוצקים את המשרה על הכנפיים וצולים בתנור החם כשעה או עד שהכנפיים שחומות מאוד והרוטב בתבנית הצטמצם והסמיך. מגישים מיד.

צילום-דניה ווינר
*מתכון מתוך ספרה של מיכל וקסמן ארוחת ילדים (ספר ההמשך לרב המכר טעמים ראשונים) שיצא באוקטובר 2010 בהוצאת ידיעות אחרונות
סוף עונת הדובדבנים / חני חייט
יום שישי בצהרים, ברזיל – הולנד בפול ווליום, תשכחי מאחר צהרים רגוע בחיק המשפחה.
דקה עשירית, גול לברזיל, צהלות השמחה הוציאו אותי סופית מהמיטה, תשכחי גם משנת צהרים.
הדקות חולפות, מחצית נגמרת - הפוגה. אפשר לנשום קצת (אבל לא להגזים), להחליף כמה מילים ואפילו לעבור מול הטלויזיה בלי לחטוף צעקות. 15 דקות עוברות ממש מהר שנהנים.
עשר דקות נוספות והכתומים היו חייבים להשבית את השמחה, תיקו זה כבר ממש לא צחוק ונראה שהמשחק הזה הולך להיות ארוך ומיגע. מפלס הלחץ עולה והגול השני של הולנד לא מאחר לבא. "אני הולך לקנות סיגריות!" הוא מכריז וטורק אחריו את הדלת, מבחינתנו המונדיאל הזה נגמר מהר מדי והראש שלי מתחיל לחשוב על פרס ניחומים...
הוא חוזר למשחק בלי הרבה ציפיות, המשחק נגמר. "אני הולך לישון" שוב דלת נטרקת ושקט יורד על הבית (חוץ מכמה צלצולי טלפון מ"נשמות טובות" שרוצות לנחם, הוא מסרב לענות).
אני כבר במטבח מגלענת דודבנים, מתחילים לספור את הימים למונדיאל הבא בברזיל.
מאפינס וניל – דובדבן
מצרכים ל- 12 מאפינס בגודל בינוני:
3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם סוכר
100 גרם סוכר חום
2 ביצים
2/3 כוס שמן
80 מ"ל חלב
80 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
400 גרם דובדבנים טריים מגולענים וחצויים
מחממים תנור ל190 מעלות
בקערה אחת מנפים קמח, מלח ואבקת אפיה ומערבבים פנימה סוכר.
בקערה שניה טורפים ביצים, שמן, חלב, שמנת ווניל.
יוצרים גומה בחומרים היבשים ומערבבים פנימה את תערובת הנוזלים רק עד שהקמח נבלע בתערובת (לערבב כמה שפחות, לא נורא אם נשארים גושים), תוך כדי להוסיף את חצאי הדובדבים פנימה.
ממלאים מנז'טים כמעט עד הסוף בתערובת, ואופים בתבנית שקעים כ- 25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
בהשראת המונדיאל (כשהמאפינס התקררו לגמרי) קישטתי בקצפת ובקוקוס צבוע בצבע מאכל ירוק ולקטנים גם עם מיני מרשמלו.
אפשר לפדר באבקת סוכר.
לאחסן בכלי סגור ואת אלה עם הקצפת במקרר כמובן.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה